Autentikus japán teaszertartás a Hopp Múzeum teaszobájában

Választható időpontokban

A programon való részvétel díja: 60.000 Ft / alkalom / 3 fő; Kedvezmények nem érvényesíthetők. A jeggyel a Hopp Múzeum aktuális kiállítása is megtekinthető.
2024 májusától elérhető új programunk során teamester vezetésével egy valódi japán teaszertartáson vehetnek részt a japán teakultúra rajongói.

A japán teaművészet, mint a hagyományos japán művészetek döntő többségét magában foglaló művészeti ág alkalmas arra, hogy mélyebben megértsük a japán kultúrát, vallást, történelmet, életfelfogást. A teaszoba már magában is alkalmas a hagyományos japán esztétikai alapelvek közvetítésére, de a teaszertartások során látja el eredendő funkcióját és mutatja meg a japán esztétika esszenciáját.

A program az Urasenke Tankokai Hungary Association-nel együttműködésben valósul meg.

A teaszertartásokat Rajzó-Kontor Kornélia teaművész, az egyesület elnöke, szakmai vezetője, tanára vezeti.

Kategória: Egyéb programok Ismeretterjesztés Művészetek
Látogatói Információk

Csak a teljes szoba bérlése lehetséges egy 60 perces teaszertartás alkalomra: 60.000 Ft / óra (max. 3 fő). Az időpont 1 fős foglalása is lehetséges, azonban ez esetben is szükséges a teljes szobaárat, a 60.000 Ft-ot kifizetni.

 

A teaszertartás során felszolgált édességek glutén-, tej- és tojásmentesek, de NEM cukormentesek. Kérjük, ezt vegyék figyelembe a foglaláskor.

Helyszín

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
1062, Budapest, Andrássy út 103.
Go to the institution's page