Extra kedvezmények a Magyar Zene Házában

A Magyar Zene Háza új koncertsorozatokkal készül, melyekre további kedvezmények elérhetőek. Amennyiben az egy sorozathoz tartozó mindegyik koncertre egyidejűleg vásárol jegyet, extra kedvezményekben részesül. A kedvezmény elérhető online és a Magyar Zene Háza pénztáraiban is.

Énekes-dalszerzők I.

Énekes-dalszerzők I. sorozatunkról: két felejthetetlen koncertprogramot párosítottunk össze: Mark Kozelek sokrétű, változatos zenei világú előadóművész, míg Otis Taylor az első klasszikus értelemben blues zenésznek tekinthető fellépő a Házban.

A sorozat eseményei:

SUN KIL MOON (USA)

OTIS TAYLOR (USA) I TERRA PROFONDA


Énekes-dalszerzők II.

Énekes-dalszerzők sorozatunk második részében a globálzene, a jazz és a pop világába varázsoljuk el látogatóinkat. A programsorozat részeként bemutatkozik Chris Thile, az amerikai bluegrass, progresszív folkszíntér egyik legelismertebb alakja, a tavaly Grammy-jelölést bezsebelő fiatal énekesnő, Becca Stevens, akinek pályája műfajok egész tárházát gyúrja össze sajátos egésszé, a pop, jazz, funk, indie rock irányoktól az Appalache-hegységbeli folkig, valamint Sam Lee, Mercury-díjra jelölt énekes-zenész, aki ezúttal legutóbbi kiadványa, a 2021-es Old Wow+ anyagával érkezik Budapestre.

A sorozat eseményei:

CHRIS THILE (USA)

BECCA STEVENS (USA)

SAM LEE (UK)


Jazz sorozat

Új műfajokban kísérletező, „a pszichoakusztikus mélymisztika” vitathatatlan mesterei a Zene Házában! Igazi Zene Háza élményben lehet része a jazz és a globálzene rajongóinak.

A sorozat eseményei:

TÁLAS ÁRON TRIO & PALYA BEA, SZALÓKI ÁGI

ADHD (IS)

THE BAD PLUS (USA)


Szakrális zenei sorozat

A szakrális sorozat az Ustad Wasifuddin Dagar a legősibb indiai klasszikus zene, a Dhrupad egyik legavatottabb előadójának, valamint a csodálatos Ghalia Benali, az észak-afrikai arab zene és a kortárs világzene egyik legsokszínűbb egyéniségének koncertjét tartalmazza. A műfaj kedvelői két igazán különleges koncertre válthatnak jegyet, a Szakrális zenei sorozattal most kedvezményesen áron.

A sorozat eseményei:

USTAD WASIFUDDIN DAGAR (IND): DAGARBANI – INDIAI KLASSZIKUS ÉNEK

GHALIA BENALI (TUN) 'CALL TO PRAYER'


Kurátori hétvége – Sebő Ferenc sorozat

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Háza az idén 75 esztendős Sebő Ferencet köszönti két különleges koncertből álló kurátori hétvégéjével. Felejthetetlen Zene Háza élmény, amiben érdemes részt venni! Szombaton a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két különleges vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel, a bolgár zene két nagyágyújával lép színpadra. Vasárnapi koncertünkön gyűjtőútjaira kísérhetjük el Sebőt a táncházmozgalom kezdeteihez. A koncerten Sebő Ferenc elmesélésében elevenednek meg utazásainak anekdotái, a népzenegyűjtés örömei, nehézségei.

A sorozat eseményei:

SEBŐ EGYÜTTES, SEBESTYÉN MÁRTA, PETAR RALCHEV (BG), GEORGI YANEV (BG): IDŐMÉRTÉK

„HAJNALBAN INDULTUNK...” SEBŐ FERENC TÖRTÉNETEI


Klasszikus és társművészetek sorozat

Debussy kamaraművei, valamint a Trio Bohemo három különböző – a magyar, a szláv és az afro-amerikai – kultúra népi motívumai által inspirált darabokkal debütál a Zene Házában.

A sorozat eseményei:

DEBUSSY KÉPEKBEN

TRIO BOHEMO (CZ)


Tradicionális sorozat I.

Lüktető erővel áramló koncertek egy sorozatban! Tradicionális sorozatunkban a csángó és a kelet-európai rézfúvós zene világába kalauzoljuk nézőinket. Fanfare Ciocărlia zenekar 25 éves jubileumát ünneplő turné budapesti állomásán éjszakába nyúló, igazi örömkoncert várható, pláne, hogy a hazai Fanfara Complexa három tagja is beszáll a fúvósdús őrületbe. A Keleti-Kárpátok eldugott völgyébe települt, javarészt székely származású gyimesi csángók hangszeres, lüktető erővel áramló zenéje és tánca pedig októberben tölti meg élettel a Magyar Zene Házát.

A sorozat eseményei:

FANFARE CIOCĂRLIA (RO)

MOZSIKA ÉS GARDON


Tradicionális sorozat II.

Tradicionális sorozatunkkal a felvidéki és erdélyi zene mélyebb megismerésére buzdítjuk nézőinket. Magyar Zene Háza Tájak és zenéik című tradicionális magyar népzenei sorozatában ezúttal a Felvidék szerepel a fókuszban. A Felföldi utakon című esten Agócs Gergely és formációja, a Fonó Zenekar a házigazda, a szlovákiai táncházmozgalom egyik úttörő együttese, a pozsonyi Muzička zenekar és Pál Eszter énekes a vendégek. Herczku Ágnes Emlékül című műsorát a Hozomány – Erdélyi népzene régen és most / Visa című értékmentő és előremutató lemeze alapján rendezte.

A sorozat eseményei:

FONÓ ZENEKAR, PÁL ESZTER, MUZICKA (SK): FELFÖLDI UTAKON

HERCZKU ÁGNES: EMLÉKÜL


Barokk sorozat

A sorozat eseményei:

ESTERHÁZY x ESTERHÁZY – HARMONIA CAELESTIS

BOURBON ENSEMBLE – BAROKK KARÁCSONY

 

A kedvezmény felhasználásának feltételei:

  • A kedvezmény akkor érvényesül, ha minden, egy sorozathoz tartozó eseményre egyidejűleg vásárol.
  • A kedvezmény a termékek kosárba tétele után érvényesül.
  • A kedvezmény kizárólag a teljes árú termékekre vonatkozik.
  • A kedvezmény elérhető online a ligetplusz.hu oldalon és a Magyar Zene Háza pénztáraiban.