Millennium Háza látogatói szabályzat

Ruhatár

A ruhatár használata ingyenes. A Kiállítás látogatása esetén kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű táskáját. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű női hátitáskákat csak elől viselve vagy kézben lehet bevinni. Karon átvetett, vagy felöltött, de nedves kabátban, illetve télikabátban a Kiállítás nem látogatható. A Kiállítótérbe és a Vetítőterembe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a 27/2009. (XII. 3.) SZMM rendeletben meghatározott segítő kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a kiállított tárgyak állapotát veszélyezteti. Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott legfeljebb 0,5 literes palackban. Látogatónként 2 db, 40x50x80 cm méretet meg nem haladó csomagot tudunk fogadni. Élő állatot, kerékpárt, rollert nem tudunk elhelyezni. Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan, azonban 100 Ft-os érme szükséges hozzájuk.

Fényképezés, videózás

Fénykép és videofelvétel bármely belépőjegy birtokában készíthető. Vaku-, illetve fényképállvány, továbbá mobilkészülékekhez szelfibot és stabilizátor használata tilos. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

Tárlatvezetés

A Kiállításon kizárólag a Millennium Háza képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést.

Mobiltelefon

Kérjük, a Kiállítótérben és a Vetítőteremben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

Látogatás kisgyermekkel

A Millennium Háza örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor 12 évnél fiatalabb gyermek felnőtt kísérő nélkül nem tartózkodhat a Kiállítótérben.

Dohányzás

A Millennium Háza egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett.

Akadálymentesség

Mozgásukban korlátozott személyek a főbejáratot a főlépcső oldalában lévő külső lifttel közelíthetik meg, melynek használatához a kezelő a jelzőgomb megnyomásával hívható. Az épületen belül külön lift üzemel a -1. és 0. szint között, melyek önállóan használhatók.

Zárási rend

A Kiállítás és a Vetítőterem 18:00-kor zár, a jegykiadás és belépés utolsó időpontja 17:00. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb 17:50-ig keresse fel a ruhatárat, ha szükséges.

Csoportos és családi látogatás

A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

Táblagép (tablet) használata

Az Kiállítás tárlatvezetése során a látogató táblagépet kap a tárlatvezetőktől, amely táblagépen megjelenő tartalom a tárlatvezetés részét képezi. A látogató köteles a táblagépeket rendeltetésszerűen használni. A látogató az általa átvett táblagépet köteles a kijáratnál sérülésmentesen visszaszolgáltatni. A látogatót az általa átvett táblagépért teljes felelősség terheli.