Liget Házséták Ajándékutalvány

SKU
giftcard_LKP_02

Kitől: 10 000 Ft

Kinek: 10 000 Ft

10 000 Ft
Want to send a physical gift card or prefer to keep things digital?
Címzett e-mail címe
Címzett neve
+

Ajándékozzon Liget élményt! A megújult Városliget és intézményei számtalan csodát rejtenek magukban.

Tudja, mire hasonlít a Zene Háza teteje? Nézett már körbe a Néprajzi Múzeum teraszáról? Elgondolkozott már rajta, hány éves lehet a Liget ékszerdoboza, a Millennium Háza? Az ajándékutalvány beváltásával képzett idegenvezetők segítségével barangolhatják be a Városligetet és új épületeit, miközben sok érdekes kérdésre kaphatnak választ az épületek tervezéséről  és a park évszázadokon átívelő történetéről.

 

Az utalvány az alábbi sétákra váltható be:

 

Magyar Zene Háza épületséta

A nemzetközi szakma által már 2021-ben is az egyik legjobban várt épület, a Magyar Zene Háza, rengeteg meglepetést és érdekességet tartogat a közönség számára. Tárlatvezetőink bemutatják az egykori Hungexpo területére felépített, Sou Fujimoto által tervezett formabontó épület természetbe álmodott koncepcióját, és a zeneiséget, amit kívül-belül magában rejt. A résztvevők bepillantást nyerhetnek abba is, hogy milyen kiállításoknak és programoknak ad otthont az intézmény.

 

Néprajzi Múzeum épületséta

A Néprajzi Múzeum impozáns épülete megannyi szépséget és különlegességet rejt magában.
A vezetett séta során mindezekre fény derül, miközben a látogatók bejárják az épület fontosabb tereit, érintve többek között a világ kerámiáit bemutató látványtárat, valamint a Látogatóközpont fő látványosságát, a Budapest Aranykora és a Liget projekt makettet.
Az épületséta a kiállítás megtekintését nem foglalja magába

 

Millennium Háza háztörténeti séta

Az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok történetéről és megújulásáról, az épület művészeti értékeiről, illetve a Millennium Háza jelenéről mesélnek tárlatvezetőink az érdeklődőknek az épület körbejárása során. A résztvevők megismerhetik a Ház történetét a kezdetektől, nyomon követve milyen utat járt be azóta az intézmény mai profilja kialakulásáig, megcsodálhatják a Zsolnay majolikákat, és érdekes anekdotákat hallgathatnak a régmúlt időkből.

 

Buszos parktörténeti séta

Szálljon velünk buszra, és induljunk együtt kalandos időutazásra a Ligetben! Utunk során megismerkedünk a Városliget történetével és intézményeivel. Bepillantást nyerünk abba, hogyan szórakoztak a népek a vurstliban az 1800-as évek elején, később a műjégpálya jegén suhanva vagy a Széchenyi-fürdő vizében ejtőzve. Hallhatunk érdekes anekdotákat a Városliget életének kiemelkedő időszakáról, a millenniumi ünnepségsorozatról, és azt is megtudhatjuk, mi célból épült a Liget ékszerdoboza, a Millennium Háza, miközben a historikus Vajdahunyadvár udvarán is átsétálunk. Az időutazás alatt a parkfejlesztés jelentős állomásai is bemutatásra kerülnek, így érkezünk meg végül – a kihagyhatatlan Magyar Zene Háza érintésével – a Néprajzi Múzeum épületéhez, a jelenbe.