DOME_024: A KÉK VÉRCSE

Választható időpontokban

Jegyárak: 2000 Ft
Alakulásának 50. évfordulójára egyedülálló térhatású filmet készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kékvércse-védelmi Munkacsoportja, amelyet a Zene Háza Hangdómjában, ezen a háromdimenziós, térhatású vásznon lehet a leghatásosabb módon megjeleníteni.

Az MMTE Angolában, a világ legnagyobb ragadozómadár éjszakázó helyén forgatott a National Geographic megbízásából, ahol a kék vércsék világállománya gyülekezik az Európa felé tartó vándorút megkezdése előtt. A Magyarországon fokozottan védett faj gyülekező helyére a madarakra erősített mini jeladók segítségével jutottak el a kutatók.

A háromdimenziós rövidfilm vetítését kiegészíti egy, a projektet röviden bemutató ismeretterjesztő tartalom is a félgömb alakú kupola vásznán, az afrikai lüktetést pedig az expedíció során készült válogatott természetfotók teszik teljessé. A DOME_LIVE-premier során lehetőség lesz az alkotókat, illetve az expedíció résztvevőit kérdezni.

Kategória: Egyéb programok Hangdóm
Látogatási információk

Időtartam: 20 perc
Korhatár besorolás: -

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page