DOME_023 – SZAUDER DÁVID: MESTERSÉGE AZ INTELLIGENCIA

Választható időpontokban

Jegyárak: 2000 Ft
Vegyünk egy nagy levegőt, kapcsoljuk be a biztonsági öveket és a következő közel 20 percre hagyjuk, hogy mesterséges intelligencia újraértelmezze az elmúlt 2000 év művészetét.

A mesterséges intelligencia lassan négy évtizede velünk van, de ez a folyamat az elmúlt 1.5-2 évben szinte érthetetlenül felgyorsult. Csak kapkodjuk a fejünket, és lassan nem is értjük, kinek mit kellene elhinnünk. Várhatóan a művészetre is és művészekre is hatással lesz ez a szép új digitális korszak. Vegyünk hát egy nagy levegőt, kapcsoljuk be a biztonsági öveket és a következő közel 20 percre hagyjuk, hogy mesterséges intelligencia újraértelmezze az elmúlt 2000 év művészetét. Képzeljük el, ahogy robotok építik az antik görög templomokat, a római szobrok táncra perdülnek, a bizánci mozaikokon mártírok helyett a csillagok háborúja karakterei küzdenek egymással, Botticelli Vénusza egy fagylaltkehelyből születik meg, Bosch oltárán pedig megszűnik a gravitáció. Ugye mindjárt más. A videó montázs is egyben, szórakoztató, de közben mindenki számára érthetően mutatja meg, mire is lehet használni a mesterséges intelligenciát, ha elég bátrak vagyunk és nem futunk el előle.

Kategória: Egyéb programok Hangdóm
Látogatási információk

Időtartam: 22 perc
Korhatár besorolás: -

ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.

 

Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható. 

Helyszín

Magyar Zene Háza
1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.
Go to the institution's page